klachten afhandeling

Uiteraard zorgen we bij BMXprotect.nl ervoor dat je veilig en met plezier winkelt. Wij doen er ook alles aan om u via onze website zo goed mogelijk te informeren over de artikelen. 

– Klachten afhandeling

Indien er onverhoopt iets fout is gegaan (bijvoorbeeld bij de verzending) met uw bestelling of hebben wij een verkeerd artikel geleverd? Laat dit ons weten per telefoon (maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur, +31 (0)6 – 199 55 422 (ook via WhatsApp), per e-mail (info@bmxprotect.nl) of via ons retourformulier.

Na ontvangst van je klacht ontvang je een bevestiging. Dan zullen wij er alles aan doen om dit zo snel mogelijk voor je te herstellen en/of op te lossen. Wij hanteren een reactieperiode van maximaal 3 werkdagen. Mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen.
Komen we er toch niet samen uit en je wilt (een gedeelte van) de bestelling annuleren en retourneren, dan kun je dit bij ons geheel KOSTELOOS! Je kunt de artikelen gratis retourneren door middel van een retourlabel dat wij je toezenden. Dit adresetiket plak je op de doos met de artikelen die retour moeten en biedt deze aan bij een PostNL agentschap of postkantoor. Bij een eventuele vooruitbetaling van je (deel)bestelling, crediteren wij de waarde van de artikelen/bestelling binnen 14 dagen op je rekening.
Op maat gemaakte artikelen zijn helaas uitgesloten van het retour-/herroepingsrecht.

– Herroepingsrecht

Nadat je het bestelde product heeft ontvangen, heb je de bevoegdheid om binnen 14 werkdagen na ontvangst van dit product, de onderliggende overeenkomst met BMXprotect.nl te ontbinden. Hiervoor hoef je geen reden op te geven. U kunt alleen van dit herroepingsrecht gebruik maken indien de producten compleet, onbeschadigd, ongebruikt zijn en indien mogelijk in de originele verpakking worden geretourneerd. Indien je de overeenkomst wenst te ontbinden, dien je dit schriftelijk per e-mail (info@bmxprotect.nl) of via ons retourformulier aan BMXprotect.nl te melden. Je dient het product – na overleg met BMXprotect.nl – te sturen naar een door ons vastgesteld retouradres. Je ontvangt na overleg een retouretiket om je bestelling kosteloos te retourneren. Dit adresetiket plak je op de doos met uw artikelen die wilt retourneren en biedt deze aan bij een PostNL agentschap of postkantoor. Bij een eventuele vooruitbetaling van je (deel)bestelling, crediteren wij de waarde van de artikelen/bestelling binnen 14 dagen op uw rekening. BMXprotect.nl behoudt zich het recht om geretourneerde producten te weigeren of om slechts een gedeelte van het reeds betaalde bedrag te crediteren, wanneer het vermoeden bestaat dat het product reeds is gebruikt of door schuld van de klant (anders dan die van BMXprotect.nl of de leverancier van het product) is beschadigd.

BMXprotect.nl vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument haar de herroeping meldt. Tenzij BMXprotect.nl aanbiedt het product zelf af te halen, mag zij wachten met terugbetalen tot zij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. BMXprotect.nl gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Op maat gemaakte artikelen zijn helaas uitgesloten van het retour-/herroepingsrecht.

Bent u niet tevreden over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u ook altijd contact op nemen met Stichting Webshop Keurmerk waar BMXprotect.nl bij is aangesloten. Is de klacht door hun bemiddeling nog steeds niet opgelost? Dan kan dit geschil, uiterlijk binnen na 3 maanden na ontstaan van het geschil, worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Webshop, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl).