Verslag en filmpje Bo van Burgsteden op WK 4cross

Bo van Burgsteden bmxprotect

Bo zijn eerste kennismaking met het WK 4Cross verliep niet helemaal zoals hij gehoopt had. Hij vertelt zelf hoe zijn eerste meters op het hoogste niveau verliepen:

Na wekenlange voorbereidingen, trainingen en vooruitzichten zit het WK 4Cross er voor mij al ( te ) vroeg op.

De laatste training voor de kwalificatie heeft mij de kop gekost. Na een crash in mijn eerste trainingsrondje waarbij ik direct een lekke voorband reed en een flinke plek op mijn scheenbeen opliep, was ik er met mijn hoofd al niet helemaal meer bij. Toen ik vervolgens nog 2 lekke banden reed was het vertrouwen in de bochten voor mij weg.
De baan was echt spekglad vanwege de droogte en iedereen had moeite met het rijden van bochten (ik dus ook ).

Ik had in mijn ogen een goede kwalificatierun, alleen wist ik dat ik niet alles kon geven vanwege mijn mindere bandenprofiel. Hierdoor kwam ik helaas net 2 plekjes tekort (een verschil van 0.6 sec) om deel te kunnen nemen aan de eindronden van het WK. Echt super k*t !

Ondanks dat ik er helaas al ( te ) vroeg uit lag heb ik onwijs genoten van dit toffe evenement ! Om hier als een van jongsten te staan ( 17 ) tussen alle grote mannen met vele jaren meer ervaring, was al gaaf op zich.

Ik ga aankomend jaar nog harder mijn best doen, nog trainen en nog meer genieten dan dat ik nu gedaan heb, zodat ik volgend jaar weer voor Nederland aan de start zal staan tijdens het WK 4Cross 2020.

Hierbij wil ik mijn team bedanken die mij tijdens dit evenement onwijs goed hebben geholpen om alles voor elkaar te krijgen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *